Kees Agterberg

Kees Agterberg studeerde af aan de kunstacademies van Utrecht en Amsterdam. Hij ontwikkelde zich tot ervaren keramist en keramiekdocent.
Naast het ontwerpen en draaien van gebruiksgoed op de pottenbakkersschijf heeft hij zich de laatste jaren in toenemende mate toegelegd op het boetseren – het met de hand opbouwen – van vrije vormen. Van kleinplastiek tot monumentaal.
Vanaf de eerste keer dat hij  Portugal leerde kennen maakte dat op hem een grote indruk. Sindsdien heeft hij er regelmatig lesgegeven en in verschillende ateliers gewerkt.

instagram/kees_agterberg

Willibrord Börger

Willibrord Börger

Al vroeg, na het afstuderen aan de Pedagogische afdeling in 1976, ontdekte Willibrord de klei. Hij werkt daar professioneel mee tot op de dag van vandaag. Hij is een ervaren docent en heeft verschillende keramisten opgeleid. Pottenbakkerij Vogelpot, ontstaan in een werfkelder in Utrecht en nu gevestigd in Maurik, is de plek waar hij dagelijks werkt. Een allround pottenbakker gespecialiseerd in draaitechnieken.

www.devogelpot.nl

Nellie van der Knaap

Nelly van der Knaap

Nelly van der Knaap is autodidact; zij nam keramieklessen bij diverse bekende keramisten in binnen- en buitenland.
Zij heeft zich toegelegd op het maken van gebruikskeramiek; porseleinklei is het materiaal waarmee zij werkt. Porselein vanwege de uitdaging van het moeilijk bewerkbare van de klei  door de geringe plasticiteit, vanwege de transparantie – dunwandig gedraaid betekent lichtdoorschijnend -, maar vooral ook vanwege de heldere decoratiemogelijkheden.
Haar werk wordt tentoongesteld en verkocht in verschillende bekende galeries en museumwinkels in Nederland.

www.nellyvanderknaap.nl / www.galeriezone.nl